Saopštenje za javnost
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

04.03.2011

CCI POZDRAVLJAJU UTVRĐIVANJE STRATEGIJE ZAPOŠLJAVANJA RS OD 2011. do 2015. GODINE

Centri civilnih inicijativa Bosne i Hercegovine pozdravljaju utvrđivanje Prijedloga strategije zapošljavanja Republike Srpske za period 2011.-2015. godine, do čega je došlo na 5. Redovnoj sjednici Vlade RS. Strategija je jedan od najznačajnijih akata za građane Republike Srpske koje nikada nije imalo ovako sistematizovan pristup ka rješenju najvećeg gorućeg pitanja, a to je pitanje zapošljavanja.

Strategija je dobila podršku od Ekonomsko – socijalnog savjeta RS, a u njenoj izradi,  pored Ministarstva rada i boračko – invalidske zaštite,  kao nosioca posla ispred Vlade RS, svoj doprinos su dali i Savez sindikata RS, Unija poslodavaca RS, Zavod za zapošljavanje RS i Centri civilnih inicijativa BiH, te niz drugih interesnih grupa koji su kao aktivni sudionici učestvovali  u izradi ove, izuzetno značajne strategije.

Nadamo  se da će poslanici Narodne skupštine Republike Srpske već na martovskom zasjedanju razmatrati i usvojiti ovaj strateški akt,  koji bi svojom realizacijom kroz akcione planove značajno uticao na smanjenje stope nezaposlenosti u Republici Srpskoj.

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina