Story in focus
Page printe-mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA PROJEKATA „Monitoring javnih nabavki“

U okviru projekta  “Podrška građanima u borbi protiv korupcije”, koga implementiraju Centri civilnih inicijativa (CCI), Transparency International u BiH (TI BIH) i Centar za razvoj medija i analize (CRMA), koji je finansijski podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)  raspisuje se Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata "Monitoring javnih nabavki".


Nosilac ove aktivonsti je partnerska organizacija na projektu Udruženje “Centar za razvoj medija i analize” (CRMA).


Udruženje “Centar za razvoj medija i analize” (CRMA), partner projekta “Podrška građanima u borbi protiv korupcije” (Assistance to citizens in Fight against Corruption – ACFC), upućuje javni poziv organizacijama civilnog društva (udruženjima i fondacijama) iz Bosne i Hercegovine da podnesu prijedloge projekata usmjerene na borbu protiv korupcije s fokusom na antikorupcijski monitoring u sektoru javnih nabavki.
U okviru ovog poziva biće dodjeljena sredstva za provođenje antikorupcijskog monitoringa javnih nabavki, što podrazumjeva:
•    Permanentni, proaktivni monitoring javnih nabavki, kroz sve faze postupka javne nabavke (planiranje, priprema tenderske dokumentacije, ugovaranje, realizacija ugovora), na temelju metodologije koja je definisana od strane ACFC partnera Udruženja CRMA i TIBiH;
•    Prikupljanje i unos monitoring podataka u interaktivnu online platformu;
•    Pisanje izvještaja o rezultatima monitoringa

Ukupan iznos dostupnih grant sredstava u okviru ovog poziva je 30.000 USD.
Iznos pojedinačnog granta (fiksni iznos granta) u okviru ovog poziva je 6.000 USD.
Planirano trajanje projekata je šest (6) mjeseci, sa početkom u martu/aprilu 2020. i završetkom najkasnije do 30. septembra 2020. godine.
Aplikacije se podnose isključivo putem online platforme za apliciranje dostupne na linku: http://tender.protivkorupcije.ba/  

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 06. mart 2020. godine do 16:00 časova

Potrebna dokumenta možete preuzeti na slijedećim linkovima:

Javni poziv

Aplikacioni formular

Uputstvo za apliciranje