Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

21.11.2011

„IZBORNO ZAKONODAVSTVO BOSNE I HERCEGOVINE: Katalizator (ne)uspješne demokratizacije?“

 Centri civilnih inicijativa (CCI), u saradnji s Vijećem Evrope, pozivaju Vas na konferenciju „Izborno zakonodavstvo Bosne i Hercegovine: katalizator (ne)uspješne demokratizacije“, koja će se održati 22.11.2011. godine (utorak) u Plavoj sali (sala Doma naroda) Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine s početkom u 11.00 sati. Prostor za izjave medijima planiran je u periodu 10.40 – 10.55h.

Konferencija će biti prilika da se potakne i fokusira stručna javna debata o nužnoj reformi izbornog zakonodavstva, a posebno Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Anomalije uočene na posljednjim Općim izborima, posebno u vezi sa ulogom biračkih odbora, velikim brojem nevažećih glasačkih listića, usporenom ili blokiranom implementacijom izbornih rezultata, presudom u predmetu Sejdić-Finci, itd., biće predmetom diskusije na konferenciji.

Učesnicima će se obratiti panelisti:

- gđa. Mery Ann Hennessy, Direktorica Ureda Vijeća Evrope u BiH;

- g. Halid Genjac, Predsjedavajući Interresorne radne grupe za izradu prijedloga izmjena i dopuna izbornog zakonodavstva BiH;

- g. Branko Petrić, Predsjednik Centralne izborne komisije BiH;

- g. Adis Arapović, Projekt menadžer Centara civilnih inicijativa.

Na konferenciji se očekuje učešće najviših predstavnika oba doma Parlamentarne skupštine BiH, političkih stranaka, akademske zajednice i eksperata, međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija, te medija.

Za sve informacije molimo da kontaktirate Daria Jovanovića, projekt koordinatora: dario@ccibh.org, 033/715-985 ili 061 840 004.

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina