Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

09.03.2012

Elektronsko glasanje garantuje fer i demokratsko glasanje kod neposrednog biranja direktora!

U subotu, dana 10.03.2012.godine u Osnovnoj školi Ustikolina u Ustikolini od 9:00 do 15:00 sati održat će se izbori za direktora škole, neposrednim, tajnim, glasanjem uz pomoć uređaja za elektronsko glasanje namijenjenog za provođenje izbora svih nivoa.

Nakon uspješno organizovanog izbora direktora neposrednim, tajnim, elektronskim glasanjem od strane roditelja i zaposlenika škole koje je po prvi puta održano u  Osnovnoj školi „Fahrudin Fahro Baščelija“ u Goraždu, 19.11.2011.godine,  Centri civilnih inicijativa u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde nastavljaju sa ovakvim načinom izbora u osnovnim školama.

Ovakav način elektronskog glasanja omogućuje brzu i efikasnu provedbu izbora, a kandidatima i građanima garantuje regularnost rezultata glasanja.

Možemo potvrditi da su praktično svi koji su na bilo koji način učestvovali u pomenutim izborima, od biračkog odbora, kandidata, birača, do posmatrača Centralne izborne komisije, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, pozitivno ocijenili ovakav način izbora, naglašavajući pouzdanost i jednostavnost sistema.

Pozivamo roditelje i uposlenike  OŠ Ustikolina da izađu na izbore i daju svoj glas jednom od dva kandidata.

Izborni proces nadgledaju predstavnici Centara civilnih inicijativa.

Za više detalja kontaktirajte Dževada Glinca, koordinatora CCI-ja putem telefona 061283 587 ili e-maila dzeva@ccibh.org

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina