Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

03.06.2010

SVI POLITIČARI NA JEDNOM MJESTU!

Centri Civilnih Inicijativa (CCI) vas pozivaju na press konferenciju koja će se održati 04.06.2010.g. (petak) u hotelu Hollywood na Ilidži,  u  Sarajevu, s početkom u 11 sati.

Ovom prilikom CCI će predstaviti svoju novu web monitoring stranicu, koja sadrži sve do sada prikupljene podatke o radu institucija vlasti u BiH, ali i pojedinaca u njima. Web stranica, koja u stvari jeste svojevrsna baza podataka, omogućit će javnosti BiH, novinarima, organizacijama civilnog društva, građanima, ali i samim političarima  da na jednostavan, brz i uvijek dostupan način, dođu do neophodnih informacija o rezultatima dosadašnjeg rada svih vlada i parlamenata u BiH i pojedinaca u njima.

Ovo, između ostalog znači, da će svako ko je  zainteresiran, moći u svega par minuta da sazna koje je aktivnosti provodio npr. njegov zastupnik(ca) u  ZD PS BiH, za koje zakone je glasao, a za koje ne, je li i koliko prisustvovao sjednicama, koliko je pokrenuo inicijativa, bio posvećen određenim pitanjima itd. Nesumnjivo je da će ove informacije biti posebno korisne i interesantne, posmatramo li ih kroz prizmu predstojećih izbora – kako za građane, tako i za političare. 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina