Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

02.08.2012

MONITORING RADA VLADE I SKUPŠTINE TUZLANSKOG KANTONA ZA PERIOD 1.1.-30.06.2012. SMJENJIVANJE MINISTARA, ALI NE ZBOG LOŠIH REZULTATA! DOK SU SE POLITIČARI BAVILI SOBOM, NEZAPOSLENOST NIKAD VEĆA, STANDARD OPADA, A NOVIH INVESTICIJA NI NA VIDIKU!

Centri Civilnih Inicijativa (CCI)  vas pozivaju na press konferenciju koja će se održati  03.08.2012.g. (petak),  u prostorijama CCI-a u Tuzli  , sa početkom u 11 sati.

Kancelarija CCI-a u Tuzli je na adresi Ludviga kube 7 , (na lokaciji koja je preko puta ginekološke klinike Balić ili Muzeja Istočne Bosne). Za one koji dolaze autom - ispred kancelarije se nalazi i prostran parking prostor.

Na press konferenciji će se prezentovati Izvještaj o radu Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona  za period rada 1.1.-30.06.2012. g.

Šestomjesečni period rada Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona u 2012. Godini obilježen je štrajkom prosvjetnih radnika,  promjenom parlamentarne većine i rekonstrukcijom Vlade. Promjene u vlasti su praćene sa dosta kontroverze, jer se po prvi put desilo da  nizak učinak smijenjenih ministara nije bio glavni razlog njihove smjene. 

I dok su se političari bavili sami sobom,  u sjeni burnih političkih zbivanja su ostali  građana. U Tuzlanskom kantonu nezaposlenost nikad nije bila veća, , standard građana je u padu, a novih investicija i novih radnih mjesta ni na vidiku. Ono što najviše zabrinjava je što se u posljednjih nekoliko mjeseci broj radnih mjesta čak smanjio za oko 3000. Ima li rješenja ova vlast i kada će građani osjetiti obećane promjene na bolje?

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina