Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

28.04.2009

Promocija studije i kampanje „Svi u srednju školu!"

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju Vas na promociju studije “Obavezno srednje obrazovanje u BiH: ambijent i perspektive” i prezentaciju kampanje “Svi u srednju školu!” koja će se održati u Banjaluci 28.04.2009.g. (srijeda) u Press centru (Hotel Bosna)u 11.oo sati.

Na promociji će biti predstavljeni rezultati istraživanja koje je CCI sproveo u proteklih pola godine, a koji, između ostalog, upozoravaju na zabrinjavajuće velik broj djece koja ne završavaju srednju školu, na posljedice po lošu strukturu tržišta radne snage, nisku stopu upisa na fakultete, opterećenja socijalnog sektora i povećanje nivoa kriminaliteta, što su efekti loše obrazovane politike u BiH. Na promociji se očekuje i obraćanje predstavnika Ministarstva prosvjete RS.

Takođe, CCI će ovom prilikom predstaviti kampanju “Svi u srednju školu!”, čiji je cilj uvođenje obaveznog i besplatnog srednjeg obrazovanja u BiH, a kojoj su svojim učešćem podršku dale mnoge istaknute osobe iz javog života, poput Halida Bešlića, Aleksandra Trifunovića, Donne Ares, Igora Vukojevića, Maria Knezovića, itd.

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina