Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

03.09.2013

Okrugli sto o nacrtu Zakona o igrama na sreću FBiH ŠTO PRIJE USVOJITI ZAKON O IGRAMA NA SREĆU

 Centri civilnih inicijativa (CCI), pozivaju Vas na Okrugli sto – javnu raspravu:„Nacrt Zakona o igrama na sreću u Federaciji BiH“, koji će se održati 03.09.2013. godine (utorak) u hotelu Hollywood na Ilidži, s početkom u 11.00 sati.

Svjesni važnosti što hitnijeg donošenja ovog Zakona, namjera nam je u otvorenom dijalogu između svih zainteresiranih strana, odnosno predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, priređivača igara na sreću, te posebno budućih korisnika sredstava, razmotriti ključne osobine i mogućnosti usavršavanja Nacrta Zakona s fokusom na njegovu socijalno-razvojnu komponentu.

S obzirom na aktuelnu budžetsku krizu u Federaciji BiH, na manjak novca za zadovoljavanje egzistencijalnih potreba ugroženih kategorija stanovništva poput teško oboljele djece, osoba s invaliditeotm, žrtava zlostavljanja i nasilja, manjak novca za rad javnih kuhinja, itd., CCI očekuje što hitnije donošenje Zakona o igrama na sreću, odmah po okončanju perioda javne rasprave.

***

Za sve informacije molimo da kontaktirate Lejlu Deronja-Suljić, projekt koordinatoricu: lejla@ccibh.org, 036/580-553 ili 061 209 489.

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina