Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

18.12.2013

IZVJEŠTAJI O ISPUNJENJU PREDIZBORNIH OBEĆANJA ZA LOKALNE IZBORE 2012.

Centri Civilnih Inicijativa (CCI) pozivaju sve predstavnike sredstava informisanja na konferenciju za štampu u četvrtak, 19.12.2013. god. u prostorijama hotela Park u Doboju, (Kneza Lazara 2), s početkom u 11:00 časova. Na konferenciji za štampu će biti prezentovani izvještaji o ispunjenju predizbornih obećanja za lokalne izbore 2012. u 13 gradova i opština u BiH (Banja Luka, Tuzla, Novo Sarajevo, Doboj, Pale, Foča, Trebinje, Bihać, Travnik, Široki Brijeg, Livno, Bijeljina i Zenica) obuhvaćenim projektom „Lokalna uprava za kvalitet života građana – faza 2“, koji finansira Evropska unija.

Izvještaji su rezultat praćenja ispunjenja predizbornih obećanja u prvoj godini mandata, datih u kampanji za lokalne izbore 2012. godine. Ovakav pristup omogućava građanima i široj javnosti dalje kontinuirano praćenje ispunjenja predizbornih obećanja tokom ostatka mandata izabranih predstavnika, prvenstveno (grado)načelnika. Time se želi uticati na odgovornost izabranih predstavnika prema građanima, odnosno biračima, kako u ispunjenju obećanog tako i u smanjivanju „praznih priča“ u vremenu predizborne kampanje.

Za sve informacije molimo da kontaktirate Sinišu Bencuna, projekt menadžera CCI, na: 055 222 111, 063 396 519, sinisa@ccibh.org

Projekat finansira Evropska unija.

 

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina