Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

19.03.2010

Svako peto dijete u BiH ne završi srednju školu

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju Vas na promociju studije “Srednje obrazovanje u BiH: ambijent i perspektive” i zvaničnu prezentaciju kampanje “Svi u srednju školu!” koja će se održati 22.03.2009.g. (ponedjeljak) u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u 13.00 sati.

Na promociji će biti predstavljeni rezultati istraživanja koje je CCI sproveo u proteklih pola godine, a koji, između ostalog, upozoravaju na zabrinjavajuće velik broj djece koja ne završavaju srednju školu, na posljedice po lošu strukturu tržišta radne snage, nisku stopu upisa na fakultete, opterećenja socijalnog sektora i povećanje nivoa kriminaliteta, što su efekti loše obrazovane politike u BiH. Na promociji se očekuje obraćanje nekoliko resornih ministara.

Takođe, CCI će ovom prilikom ozvaničiti pokretanje kampanje “Svi u srednju školu!”, čiji je cilj uvođenje obaveznog i besplatnog srednjeg obrazovanja u BiH, a kojoj su svojim učešćem podršku dale mnoge istaknute osobe iz javog života, poput Jasmile Žbanić, Halida Bešlića, Aleksandra Trifunovića, Donne Ares, Elvira Bolića, Maria Knezovića, itd. 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina