Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

18.11.2010

ZAŠTIĆENA PODRUČJA I OKOLIŠNE POLITIKE U BIH

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju Vas na tematsku konferenciju „Zaštićena područja i okolišne politike u Bosni i Hercegovini“, koja će se održati u petak 19.11.2010.g. u hotelu Holivud u Sarajevu (Ilidža) s početkom u 10.30 sati.

S obzirom na kompleksnost i fragmentiranost okolišne administracije u BiH što uzrokuje brojne probleme koji dovode do toga da je upravljanje okoliša u BiH uglavnom neefikasno i neekonomično, u središtu pažnje konferencije  će se naći pregled dosadašnjih rezultata aktivnosti na zagovaranju zaštite prirode u BiH i poboljšanju zakonske regulative u ovoj oblasti, podaci i iskustva nevladinog sektora u oblasti zaštite prirode, kao i pregled zakonske regulative, konvencija i međunarodnih sporazuma.

CCI će prezentirati publikaciju "Zaštićena područja i okolišne politike u Bosni i Hercegovini“, koja svojevrsno predstavlja ličnu kartu svih zaštićenih lokaliteta u BiH, te pokrenuti diskusiju o trenutnom okolišnom zakonodavnom okviru, njegovim poboljšanjima i narednim koracima na uspostavljanju sistemskog pristupa razvoju ove oblasti.

Učesnici konferencije su predstavnici resornih ministarstava i entitetskih fondova za zaštitu okoliša, predstavnici nevladinog sektora, kao i stručnjaci iz oblasti ekologije.

Vrijeme predviđeno za izjave medijima je između 10.30 i 11.00 sati.

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina