Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

05.07.2017

Ulična akcija „Pošteni javni konkursi-jednaka šansa svakome!“

 Centri civilnih inicijativa (CCI) vas pozivaju na uličnu akciju „Pošteni javni konkursi-jednaka šansa svakome!“ koja će se održati u četvrtak 06.07.2017. godine, u terminu od 10 do 16 časova, u Bijeljini (Trg Kralja Petra I Karađorđevića).
Ulična akcija se provodi u sklopu kampanje „Sposobnim, a ne podobnim“, a u okviru koje se prikupljaju potpisi podrške građana zahtjevu za  jasno odvajanje političkih funkcija od profesionalnih pozicija unutar javnog sektora, te pošteno zapošljavanje u državnoj službi, zdravstvu, prosvjeti, javnim preduzećima, itd. Lične sposobnosti, znanje, iskustvo i integritet kandidata moraju biti presudni faktor prilikom imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru. Ne stranačka ili porodična veza.

Takođe, građani će, putem pripremljenog štampanog materijala, biti informisani o rezultatima provedenog  monitoringa imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini, koji daje pregled regulative i prakse imenovanja i zapošljavanja u javnom sektoru, tokom 2016. godine.

Predviđeno vrijeme za davanje izjava je u 11 časova.

Za sve informacije molimo kontaktirajte

Anu Lučić, koordinatora za medije CCI-a: 063 396 519, ana@ccibh.orgnaslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina