Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

05.04.2011

Protiv korupcije u zdravstvu!

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju Vas na press konferenciju povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji između Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo i Centara civilnih inicijativa.

Press konferencija će se održati u prostorijama Opće bolnice Crvena sala, II sprat), 5.aprila 2011. u 13:00 sati.

Memorandum predstavlja saglasnost potpisnika da rade na provođenju zajedničke kampanje koja je prevashodno usmjerena na prevenciju korupcije u zdravstvu (što je u skladu sa odredbama Strategije za borbu protiv korupcije u BiH 2009-2014) i iznalaženje sistemskih rješenja protiv korupcije u cilju zaštite prava pacijenata i digniteta zdravstvene prakse.  Ovom prilikom javnosti će po prvi put biti prezentirani i promotivni materijali kampanje.

 U periodu od 5. do 15. aprila 2011.g, CCI će potpisati Memorandum o saradnji sa još sedam zdravstvenih ustanova u BiH: Kantonalna bolnica Zenica, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Regionalni medicinski centar „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Klinički centar Banja Luka, Univerzitetski klinički centar Tuzla i Centar za srce BiH Tuzla.

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina