Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

07.04.2011

Protiv korupcije u zdravstvu!

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju Vas na press konferencije povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji između Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Centara civilnih inicijativa i RMC „Dr.Safet Mujić“ i Centara civilnih inicijativa.

Press konferencija povodom potpisivanja Memoranduma sa SBK Mostar će se održati u prostorijama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (Bijeli brijeg - do nove bolnice) 7.aprila 2011. u 10:00 sati, a press konferencija povodom potpisivanja Memoranduma sa RMC „Dr. Safet Mujić“ u 13.00. u prostorijama RMC (Sala za sastanke 3. sprat, Maršala Tita 294 (Južni logor).

Memorandum predstavlja saglasnost potpisnika da rade na provođenju zajedničke kampanje koja je prevashodno usmjerena na prevenciju korupcije u zdravstvu (što je u skladu sa odredbama Strategije za borbu protiv korupcije u BiH 2009-2014) i iznalaženje sistemskih rješenja protiv korupcije u cilju zaštite prava pacijenata i digniteta zdravstvene prakse.  Ovom prilikom javnosti će po prvi put biti prezentirani i promotivni materijali kampanje.

 U periodu od 5. do 15. aprila 2011.g, CCI će potpisati Memorandum o saradnji sa osam zdravstvenih ustanova u BiH: Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Kantonalna bolnica Zenica, Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Regionalni medicinski centar „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, Klinički centar Banja Luka, Univerzitetski klinički centar Tuzla i Centar za srce BiH Tuzla.

Za sve informacije molimo da kontaktirate Daria Jovanovića,  koordinatora kampanje, na dario@ccibh.org, 033 715 986 ili 061 840 004.

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina