Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

11.04.2011

Protiv korupcije u zdravstvu! CENTRALNA KONFERENCIJA

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju Vas na centralnu press konferenciju antikorupcione kampanje povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji između Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i  Centara civilnih inicijativa.

Press konferencija se održati u ponedjeljak 11.04. u 11.00 sati u prostorijama KCUS (zgrada DIP).

Potpisivanjem Memoranduma zvanično počinje implementacija zajedničke kampanje protiv korupcije u zdravstvu u BiH. Jedna od stavki Memoranduma jeste prihvatanje obaveze usvajanja pravilnika za prevenciju i borbu protiv korupcije najdalje do kraja 2011.g, a što je u skladu sa odredbama Strategije za borbu protiv korupcije u BiH 2009-2014, kao i promocija obilježja kampanje.

 Do sada, Memorandum o saradnji je potpisan sa sljedećim zdravstvenim ustanovama:  Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Kantonalna bolnica Zenica, Sveučilišna klinička bolnica Mostar i  Regionalni medicinski centar „Dr. Safet Mujić“ Mostar.

U planu je potpisavanje Memoranduma sa Kliničkim centrom Banja Luka, Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla i Centrom za srce BiH Tuzla.

Za sve informacije molimo da kontaktirate Daria Jovanovića,  koordinatora kampanje, na dario@ccibh.org, 033 715 986 ili 061 840 004.

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina