Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

13.04.2011

Protiv korupcije u zdravstvu! CENTRALNA KONFERENCIJA

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju Vas na centralnu press konferenciju antikorupcione kampanje za teritoriju Republike Srpske povodom potpisivanja Memoranduma o saradnji između Kliničkog centra Banjaluka i  Centara civilnih inicijativa.

Press konferencija se održati u srijedu 13.04. u 12.00 sati u prostorijama Kliničkog centra (upravna zgrada, prvi sprat, sala za sastanke).

 Potpisivanjem Memoranduma zvanično počinje implementacija zajedničke kampanje protiv korupcije u zdravstvu u RS. Jedna od stavki Memoranduma jeste prihvatanje obaveze usvajanja pravilnika za prevenciju i borbu protiv korupcije najdalje do kraja 2011.g, a što je u skladu sa odredbama Strategije za borbu protiv korupcije u BiH 2009-2014, kao i promocija obilježja kampanje.

Do sada, Memorandum o saradnji je potpisan sa sljedećim zdravstvenim ustanovama:  Opća bolnica Sarajevo, Kantonalna bolnica Zenica, Sveučilišna klinička bolnica Mostar i  Regionalni medicinski centar Mostar, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

U planu je potpisavanje Memoranduma i sa Univerzitetskim kliničkim centrom Tuzla, Centrom za srce BiH Tuzla, kao i drugim zdravstvenim ustanovama.

  Za sve informacije molimo da kontaktirate Daria Jovanovića,  koordinatora kampanje, na dario@ccibh.org, 033 715 986 ili 061 840 004.

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina