Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

21.04.2011

POZIV MEDIJIMA

CCI poziva medije na press konferenciju koja će biti upriličena 21.4.2011.g. (četvrtak) povodom obilježavanja  Dana planete zemlje, a koja će biti organizovana u partnerstvu sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske. Press konferencija će se održati na otvorenom, u Eko centru Bočac, na lokalitetu Eko mreže, sa početkom u 11:55 časova.

Ovom prilikom će, između ostalog, biti  predstavljena iAnaliza korištenja plastičnih kesa u BiH, te najavljena inicijativa za regulisanje uvoza, prometa i proizvodnje plastičnih kesa na nivou BiH. Kampanja koja će biti pokrenuta u okviru projekta "Smanjenje korišćenja plastičnih kesa u BiH" koji finansira  Evropska unija, će takođe biti velikim dijelom fokusirana i na građane BiH, u smislu povećanja njihove odgovornosti prema životnoj sredini. Projekat provodi CCI u partnerstvu sa CRP Tuzla.

Plastične kese se u našoj zemlji koriste  u velikoj mjeri, obzirom da vlasnici trgovinskih radnji ne nude druge tipove pakovanja kupljene robe. Tanke plastične kese, tzv. tregeruše, koje se masovno koriste u marketima i na pijacama, predstavljaju najveću opasnost jer nisu razgradive, a dijele se besplatno i u velikim količinama, sa veoma kratkim vijekom korišćenja od strane korisnika. Mjesečna potrošnja u BiH iznosi oko 100 miliona komada, a njihova razgradnja traje i po 400 godina.

Prevoz za novinare na lokalitet Eko centra Bočac obezbijeđen je sa polaskom u 11:00 časova ispred zgrade Vlade RS. Novinarima će se,  osim osoblja CCI,  obratiti i ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, g-đa Srebrenka Golić.

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina