Poziv medijima
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

17.10.2011

Devetomjesečni izvještaj o radu Vlade i Skupštine Kantona 10 Skupština se nije sastala pet, a Vlada je ušla u sedmi mjesec obustave rada! Sankcije političkim elitama, ali i zastupnicima!

Centri Civilnih Inicijativa (CCI) vas pozivaju na press konferenciju koja će se održati 17.10.2011.g. (ponedjeljak) u 12 sati u hotelu Dinara u Livnu, na kojoj će biti prezentiran izvještaj o radu Vlade i Skupštine Kantona 10 za period januar – septembar 2011.g.

Tragično je da se unutar samih institucija vlasti u ovom kantonu skreće pažnja na potrebu “skidanja nelegalne blokade s rada kantonalne vlade, te žurnog formiranja kantonalne vlasti temeljem postignutih dogovora” i da se čuju upozorenja kako se “ovakvom blokadom institucija vlasti čini izravna šteta građanima”, ali da pomaka i dalje nema, odnosno da ulazimo u sedmi mjesec obustave rada Vlade.

Sigurni smo da bi i sami zastupnici, kad bi bili suočeni sa sankcijom u vidu vanrednih izbora i posebno zabrane ponovnog kandidiranja, i sami vršili pritisak na stranačke vrhove, koji inače snose najveću odgovornost za ovakvo stanje, kako bi se blokada prevazišla

 

naslov

Ana Lučić
Koordinator za odnose s medijima

e-mailana at ccibh dot org
telefon055 222 111
adresaKarađorđeva 8, Bijeljina