Aktuelnosti
Isprintaj stranicuPošalji na mail
Delicious Digg Facebook Google bookmarks LinkedIn Stumbleupon Twitter

26.03.2010

Skandal u Parlamentu Federacije BiH - Nove povlastice za pohlepnu i nemoralnu vlast

Centri civilnih inicijativa (CCI) zgroženi su najnovijom demonstracijom socijalne neosjetljivosti, nemorala i pohlepe delegata Federalnog parlamenta, koji su usvajanjem novog Zakona o platama ponovo pokazali namjeru da zagrabe ne samo u džepove građana ove zemlje, nego i naše djece i unuka, obezbjeđujući sebi ne samo basnoslovne plate, nego i iste takve penzije i to pod skandaloznim uslovima.

I sve to dolazi iz institucije koja već godinama predstavlja najneefikasniji segment vlasti u BiH, čiji su rezultati naprosto katastrofalni i koja je jedan od najodgovornijih uzročnika teškog stanja u kome se ovaj entitet i njegovi građani nalaze.

I sve se to dešava u situaciji teške ekonomske krize, u kojoj nas od bankrota spašavaju samo finansijske injekcije MMF-a.

I nakon što su, mjesecima, javnosti držana predavanja o potrebi štednje i svim ostalim budžetskim korisnicima smanjivane plate, primanja i socijalna pomoć i izazivani masovni protesti.

Ovakvo političko nasilje, bezobrazluk, bahatost, licemjerstvo, pohlepa, otuđenost i socijalna neosjetljivost, moraju biti kažnjeni!

CCI poziva, prije svega, poslanike Predstavničkog doma da odbace ovaj prijedlog zakona, a sve stranke čiji su delegati učestvovali u donošenju ove skandalozne odluke da ih primjereno sankcionišu i onemoguće njihovo pojavljivanje na listama za predstojeće izbore.

U protivnom, Centri civilnih inicijativa pozivaju građane da ne glasaju za stranke na čijim listama budu ovakvi kandidati.

Za sve informacije molimo da kontaktirate Adisa Arapovića, tel: 033 521 279; 061 106 918. 


Parlament FBiH - Dvorana